
طبق آمار تعداد تصادفات روز به روز بیشتر میشود و حتی اگر شما رانندۀ محتاطی هم باشید یک رانندۀ مبتدی و بی احتیاط میتواند خسارت سنگینی به شما و خودروی شما وارد کند. در حوادث رانندگی دو بیمۀ شخص ثالث و بیمه بدنه در جبران خسارات وارده به هر دو طرف تصادف کمک میکند.
بر خلاف بیمۀ شخص ثالث، بیمه بدنه یکی از بیمههای اختیاری است که برای مالکان وسایل نقلیه بعد از بیمه شخص ثالث از اهمیت بالایی برخوردار است. بیمۀ بدنه فقط شامل خودرو نمیشود بلکه برای کشتی و هواپیما نیز بیمه بدنه صادر میشود.
اما چرا امروزه این بیمۀ اختیاری ضرورت بسیاری پیدا کرده است؟
در چند سال اخیر با افزایش قیمت دلار قیمت خودرو نیز افزایش یافته اس و به همین دلیل خريد بيمه بدنه بيشتر از قبل برای دارندگان خودرو ضرورت پيدا کرده است. از طرفی با افزايش خودرو بالطبع قيمت لوازم يدکی و قطعات آن نیز افزایش یافته است و اگر اتومبیل شما دچار صانحه شود، تعویض قطعات آسیب دیده و بازسازی خودرو هزینۀ نسبتا سنگینی به بار میآورد.
یکی از مواردی که در هر جامعهای پیش میآید بالا رفتن آمار جرم و بزه کاری هنگام افزایش قیمتهاست. بیمه بدنه هنگام سرقت کامل خودرو یا سرقت لوازم آن ملزم به پرداخت خسارت است.
در گذشته شرکتهای بیمهای فقط تا سقف مشخصی خسارت صوانح رانندگی را پرداخت میکرد و بقیۀ خسارت را باید راننده مقصر پرداخت میکرد به همین دلیل تصادف با خودروهای گرانقیمت یکی از مشکلات اصلی به شمار میرفت، چرا که مقصر حادثه اگر توان پرداخت باقی خسارت را نداشت باید راهی زندان میشد.
بر اساس قوانین جدید بیمۀ شخص ثالث خودروها به دو دستۀ متعارف و غیر متعارف یا همان خودروهای لوکس تقسیم شدهاند. قیمت خودروی متعارف باید از نصف دیۀ مرد مسلمان در ماههای حرام کمتر باشد و بیمه شخص ثالث خسارات ناشی از حوادث رانندگی را طبق معیار متعارف بودن خودرو جبران میکند. چنانچه خودروی شما جزو دسته بندی خودروی لوکس قرار بگیرد بیمه شخص ثالث فقط بخشی از خسارت را که معادل خسارت یک خودروی متعارف است پرداخت میکند و در این مواقع است که ضرورت داشتن بیمه بدنه به میان میآید و مابقی خسارت وارده به خودروی لوکس شما را جبران میکند.
خسارت وارده به بدنۀ اتومبیل در تصادفات، در صورت مقصر نبودن توسط بیمه شخص ثالث قابل جبران است ولی فقط در صانحه میان دو خودرو نیست که باعث صدمه دیدن بدنه خودرو میشود، این خسارات به دو دستۀ اصلی و فذعی تقسیم میشود.
خسارات اصلی تحت پوشش بیمه بدنه:
- برخود خودرو با یک جسم ثابت یا متحرک
- سقوط یا واژگونی خودرو
- خسارت ناشی از سرقت خودرو یا خسارت ناشی از آسیب دیدن وسایل اصلی یا وسایل اضافی درج شده در بیمه نامه
- رعد و برق، انفجار یا آتشسوزی خودرو یا لوازم یدکی اصلی آن
- خسارت باتری و لاستیکهای خودرو نیز تا سقف ۵۰ درصد قیمت نو
خسارتهای فرعی که لزوماً تحت پوشش بیمه بدنه نیستند:
دستهای از خسارات که خسارات فرعی محسوب میشوند جبران آنها منوط به پرداخت هزینۀ جداگانه این خطرات هنگام خرید بیمه بدنه میباشد که در مقالۀ کامل شرح دادهایم.